La intercalació dels sons [n] [e]

Quan xerram, els mallorquins fem ús dels sons [n] i [e] com a nexe entre  determinades paraules. La seva explicació és únicament fonètica, ja que faciliten la pronunciació. Per tant, aquest sons no s’han d’escriure.

 

PRONUNCIACIÓ
ESCRIPTURA
  • Envia això a[n]en Pere …… Envia això a en Pere 1
  • Vaig a[n]es Port……………… Vaig a es Port (Vaig as Port) 2
  • A[ne]què t’apuntes?……….. A què t’apuntes?
  • Amb[e]qui hi vas?…………… Amb qui hi vas?

 

 

  1. L’article personal no es pot contreure :  a+en ≠ an
  2. Segons la normativa, l’article salat s’hauria de contreure : a+es=as. Personalment, trob que aquesta contracció ens resulta molt estranya als mallorquins. Per tant (que els lingüistes em perdonin!), jo  preferesc escriure Vaig a es Port

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *